kontorstol baekkenbund

Forebyg mod smerter i ryggen fremfor efterbehandling

Tips og tricks mod ondt i ryggen

Har du smerter i ryggen eller har du tendens til at få ondt i ryggen, så læs med her! I denne artikel får du tips og tricks til hvordan du nogle gange ville kunne omgå rygsmerter. Denne tekst er ikke en akademisk artikel, men snarere husråd og udtryk for god snusfornuft. Så brug ikke artiklen som en evidens undersøgelse, men som tips og tricks du eventuelt kan bruge i dit daglige liv!

Råd mod rygsmerter

De følgende forslag kan være en god ide at gøre ved smerter i ryggen:

  • Bevæg dig mere normalt i din fritid
  • Brug din krop mere fysisk på arbejdet – for alle os der har kontorarbejde så kan hæve sænkeborde være en utrolig stor hjælper til at bevæge sig mere (find mere om hæve sænkebord her)
  • Styrk dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos Sundhed.dk
  • Træn din mave – det kan også forebygge mod hård mave
  • Træn din bækkenbund – Det kan du blandt andet gøre med her
  • Løft ordentlig med din ryg – Det kan du læse yderligere information om her hos HK
  • Lav øvelser der styrker dine muskelpumper – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her)
  • Sid ordentligt – Det handler om at bevæge sig mens man sider læs mere her hos DR og ergonomisk kontorstol – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem her

Brug en stiv ryg til at undgå rygsmerter

En af de første tegn på at du er ved at udvikle rygsmerter er en stiv ryg. Så det er et vink med en vognstang, hvis du begynder at få stiv ryg. Hvis du håndterer situationen ordentligt og udfører ovenstående øvelser. På den måde vil du kunne forebygge dig ud af rygsmerter!
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Man kan ikke være for sikker når det kommer til ens helbred! De her fagpersoner har en uddannelse i at hjælpemed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Se eventuelt også de her hjemmesider:

Leave a Reply